"Filmmore Academy start Indonesië"

Filmmore Academy

In afwachting van de opening van de nieuwe Filmmore vestiging voor Digitale Postproductie in Jakarta, is het trainingsdeel “Filmmore Academy”, al van start gegaan in Indonesië.

Klik hier voor een INDRUK (GB!)

* * *

"Post Productie Project in Indonesië gehonoreerd "

Met de toekenning van deze ondersteuning lijkt, na een lange voorbereiding, ons project in Indonesië eindelijk realiteit te kunnen gaan worden!

Agentschap NL heeft de projecten bekend gemaakt die in het kader van het Private Sector Investeringsprogramma (PSI) worden ondersteund. Ons project voor het opzetten van een modern postproductie bedrijf voor het afwerken van speelfilms in Indonesië behoorde bij de gehonoreerde projecten.

Samen met San Fu Maltha van Fu Works, Ben Willems van Filmmore en de Indonesische partner Christian Sugiarto van Capsquare Asia, zullen we een nieuw bedrijf opzetten voor de  hoogwaardige afwerking van Aziatische, Amerikaanse en Europese speelfilms.

* * *

 "Getting out of the Box"

De tweede editie van de SBM Workshop in Jakarta...

 

Samen met Jord den Hollander, presenteerden we opnieuw een intensieve Workshop van 12 dagen voor Indonesische documentairemakers.

         Klik hier voor de COMPILATIE VIDEO en een IMPRESSIE van de Workshop

Tot ziens in 2013!

 

* * *

"Promo voor het 4 & 5 mei comité"

Een productie experiment ten gunste van een nieuw initiatief; de "Vrijheids Maaltijden..."

Een pilot-project in samenwerking met de leden van een brandnieuw opgericht netwerk van zelfstandige Audiovisuele professionals. Met dit collectief van ervaren film en TV makers en jonge veelbelovende talenten gaan we een antwoord formuleren op de uitdagingen van de nieuwe tijd. Essentie van ons streven is de twee creatieve groepen elkaar maximaal te laten versterken en gezamenlijk realiseren van opvallende media projecten met oorspronkelijke ideeën in verrassende toepassingen...

* * *

 "de 3D Ervaring"

Uitgenodigd op de set van de "Cosmopolitan Jubileum shoot".

Ter voorbereiding van onze 3D projecten in Indonesië, en op speciale uitnodiging van Team facilities, keken we nog eens mee bij de Stereografische opnamen...

* * *

"SBM Golden Lens Festival"

De presentatie van een Masterclass & Workshop in Jakarta...

"How to get funding for your Documentary" MASTERCLASS

          WORKSHOP Project development

Een geweldige ervaring!

Click hier voor een indruk van de workshop!

* * *

"The Gender Promise"

Een documentaire over "Gender Mainstreaming & Leadership Trajectory"

In opdracht van Oxfam NOVIB monteerde we een documentaire over Gender awareness in Oost en Centraal Afrika. The Final Cut deden we op locatie in Kampala - Oeganda.

* * *

"Mission Statements"

Een documentaire over Nederlanders in den vreemde..!

Een filmisch relaas over onze diplomatieke aanwezigheid in het buitenland. Een meer dan interessante documentaire over een aantal Nederlandse ambassades verspreid over de hele wereld.

Samen met Ewoud Hendriksen en Hans Dunnewijk monteerde we voor architect en programmamaker Jord den Hollander een herkenbaar portret van onze Nederlandse cultuur...

* * *

"Black Diamonds"

Een intrigerende documentaire over de nieuwe rijken van Zuid-Afrika..!

Saskia Vredeveld reisde opnieuw af naar haar geboorteland, en dit keer onderzocht  ze voor de VPRO hoe het staat met de huidige bevoorrechtte klasse, 14 jaar nadat Nelson Mandela aan de macht kwam. Samen deden we de montage...

Na zes intensieve weken, was de première op het "Beeld voor Beeld" Festival in het Tropentheater in Amsterdam.

* * *

"Een baan bij Defensie"

Alweer een heftige documentaire over doorzetten en afzien..!

instroomopleidingen van Koninklijke Landmacht en Marine. Ze geven een wervende indruk wat het betekent om te werken bij Defensie… En wat nu precies het verschil is tussen “Zand” en “Water”

* * *

De Villa wacht geduldig op zijn volgende bewoners...

Na twee programma's die elk een hoop stof hebben doen opwaaien, "de Gouden Kooi" en "Can't buy me Love" staat de villa in Eemnes weer leeg. Het wachten is op de komst van de volgende bewoners in weer een nieuw experiment wat hopelijk weer volop van zich zal doen spreken...

Na een viertal Reality programma's: "Beautiful" (Voor Kanakna in Brussel) "de Gouden Kooi", "Mijn man kan niet dansen" en "Can't buy me Love" (Alle drie voor Talpa-producties in Laren) wacht deze Eindredacteur / samensteller vol ongeduld op zijn volgende uitdaging...

* * *

Binger-lab Workshops (Judith Weston)

"Acting for Directors"

"Script analysis and rehearsal techniques"

Het opfrissen van de acteurs-regie-technieken en een extra voorbereiding op de productie van "End of the Line" waren de belangrijkste motieven voor het volgen van deze twee inspirerende workshops. Twaalf mensen uit Nederland, België, Duitsland, Spanje, Polen, Finland, UK en India verzamelden zich in Amsterdam voor deze intensieve trainingsweek.

Een zeer inspirerende ervaring!

Voor wat gezichten uit de workshop klik hier!

* * *

"Girls Walk By" at Pinkpop

Fotoreportage na twee decennia opnieuw gepubliceerd.

Een fotoserie "uit de oude doos", van het optreden van deze populaire Limburgse popgroep op Pinkpop, die vele jaren geleden in een kleine oplage werd uitgegeven en mee hielp bij het toelatingsexamen voor de Nederlandse Film en TV academie, is recentelijk opnieuw gepubliceerd in een jubileum uitgave over deze band.

De opbrengst van het boek gaat dit keer naar de stichting "Future for Children"

* * *

 "End of the Line"

Ook de Nederlandse versie van het scenario is nu gereed.

Een speelfilm over de treinkaping in 1975 door zeven Zuid-Molukse jongeren, feitelijk de geboorte van het terrorisme in Nederland. In deze productie wordt geprobeerd om een link te leggen naar de problemen die de etnische minderheden van dit moment ervaren in onze maatschappij.

Tessa Sheridan (staff tutor van "Draft Zero"), Martin Smith (co-writer)  en Sally Hibbin (Engelse co- producer) direct na de pitch van "End of the Line" in Londen.

Voor een indruk van de ontwikkeling tijdens "Draft Zero" klik hier!

* * *

"Experience 0ne & Two"

Daan Schuurmans & Jennifer Hoffman in een spoedproductie van twee promotie clips voor de Koninklijke landmacht...

Deze twee clips ter ondersteuning van de Koninklijke Landmachtdagen, van acht minuten elk, zijn geproduceerd in opdracht van de Bevelhebber der Landstrijdkrachten in de recordtijd van zes dagen!

* * *

"Salomon project"  

Wacht nog op medewerking van de Raad voor de Rechtspraak!

Na succesvol te zijn gepitcht op de Dag van het TV-ID kon het project zich verheugen in onder andere de interesse van TALPA als van ENDEMOL. Nadat ook de Amsterdamse rechtbank enthousiast bleek is het wachten nu enkel nog op de Raad voor de Rechtspraak, zonder wiens medewerking dit experiment vanzelfsprekend ook moeilijk realiseerbaar zou zijn.

* * *

"Nieuwe Nederlanders" Deelname aan het project 26000 GEZICHTEN uitgezonden!

Klik hier om de clip te bekijken!

26.000 gezichten is een initiatief van een groep van ongeveer honderd (documentaire en drama) filmregisseurs die ernaar streven om dagelijks korte filmische portretten op TV te brengen over de groep asielzoekers die de komende drie jaar ons land dienen te verlaten.

Klik hier om de andere clips te bekijken

Het filmproject 26.000 gezichten is gestart als reactie op het Tweede Kamerbesluit dat in januari 2004 is genomen een grote groep asielzoekers de komende jaren uit Nederland te verwijderen.

* * *

Hans D Treffers 

wint internationale filmprijs in Italië!

Op het 13e Internationale Filmfestival "Eserciti e Popoli" te Rome heeft Nederland de eerste prijs gewonnen met de productie "de Infanterist." Tijdens het filmfestival werden circa 75 films vertoond uit ruim dertig landen. 

 De prijs, de Gran Premio, werd door de president van het filmfestival, Generaal Giorgio Zucchetti, overhandigd aan de officieel gedelegeerde uit Nederland. De Nederlandse Defensie-attaché, kolonel drs R. van de Ruijt was bij het evenement aanwezig.